Hvor produseres sigaretter?

Hei alle sammen, velkommen til nettstedet vårt. Vi er glade for å ha deg tilbake til en ny artikkel, som burde angå mer enn én av oss.

I dag skal vi sammen se på et ganske interessant tema: Hvor produseres sigarettene vi har i pakkene våre? Du kommer til å lære mer om dem som alltid er ved vår side.

1 – Ingen fransk produksjon

Med mindre du jobber på en fabrikk eller i tobakksindustrien, er det få forbrukere som vet hvor sigarettene produseres.
Denne artikkelen tar sikte på å kaste lys over dette problemet.

Etter nedleggelsen av fabrikken i Carquefou (Nantes) i 2014 besluttet Seita å stenge fabrikkene i Riom og Fleury-les-Aubrais, noe som førte til at nesten 500 personer ble arbeidsledige. Riom-fabrikken produserte Gauloises, JPS, Royales og News.

Manufacture Tabac Riom

Den eneste gjenværende fabrikken i Frankrike ligger i Furiani på Korsika, men produserer kun for lokalt forbruk på den vakre øya. Argumentet for å stenge produksjonsanleggene var nedgangen i sigarettsalget. Men det var også et press fra andre lands konkurranseevne

Staten mottar drøyt 10 milliarder euro i overskudd fra tobakkssalget. Det produseres ikke lenger tobakk i Frankrike, men det hindrer ikke staten i å tjene store penger på tobakksalget. Takket være ulike avgifter og prisøkninger på tobakkspakkene er statskassen velfylt.

Taxe Tabac France

Tobakkshandelen i Frankrike er imidlertid preget av prisforskjeller. Mange forbrukere foretrekker å kjøpe sigaretter i utlandet, for eksempel via internett. Det er betydelig billigere for dem på grunn av de lave avgiftene på pakkene og det faktum at produksjonsbasene hovedsakelig ligger i Frankrike.

2 – Hvor finner du fabrikker i verden?

Det
finnes et interaktivt kart, utviklet av eksperter ved Stanford University, som gir deg et raskt overblikk over hvor det produseres tobakk i verden. Tre hovedgrupper deler monopolposisjoner i Nordøst-Amerika, Sentral-Europa og Øst-Asia.

Oppdateringen inneholder viktig informasjon om den globale tobakksindustrien, selv om noen punkter er kontroversielle, særlig når det gjelder Frankrike. Franskmenn røyker tross alt for det meste sigaretter produsert i Øst- og Nord-Europa.

Paquet Tabac Russie

Som du ser, kommer sigarettene vi røyker i dag mest sannsynlig fra våre europeiske naboer. Men våre foreldre og besteforeldre var fortsatt så heldige å kunne røyke sigaretter som var produsert i Frankrike.

Og for å tenne sigarettene er det ingenting som slår en utmerket brikke for å gjøre opplevelsen enda bedre og morsommere.

Takk for oppmerksomheten, vi håper du har lært mer om dette spennende emnet. Hvis du likte denne artikkelen, kan du lese vår lange blogg på Lighterens nytteverdi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *